Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Felttræffet er beyndt!

lørdag 16. oktober 2021
af Sebastian Thorup Hansen

I dag var den første officielle dag af felttræf, og forventinger var naturligvis skyhøje! Disse høje forventinger blev dog ikke indfriet, på trods af en god indsats i sabinebunkeren i morges. 

Selve morgenobsen startede et stykke tid før solopgang, da vi ville have en god plads, og vi forventede et større antal mennesker i felten grundet uge 42. Det var dog ikke lige sådan det skulle gå, og vi kunne sagtens have startet morgenobsen klokken 8 og stadig have fået en god plads. 

Ikke desto mindre havde vi en rigtig fin storkjove, som kom allerede 20 minutter før solopgang... Dette lovede godt for dagen, som desværre ikke kunne indfri de forventninger som storkjoven gav os.

Samlet set gav dagen en god håndfuld rider, 3 bjergirisker, samt en enkelt mallemuk. Rimelig sløjt for at være ærlig.

Dagens observationer kan ses her

Efter morgenobsen tog Jonas og jeg ud og fik fikset hans punkterede dæk, så vi er klar til uge 42. Dette fik vi ordnet, og tjekket reginevej, TDC og kapellet. Ingen fugle overhovedet, men det var nu en god indsats vi gjorde. 

Lusketuren blev afløst af et besøg hos DOF-UNG som netop var ankommet i Blåvand. Det var sgu et dejligt gensyn med en masse behagelige mennesker. 

Dagen blev afsluttet med en god gættefugl lavet af Lars Grøn, som på fornem vis blev vundet af Rasmus Momme. Om sejren skyldes ualmindelig meget felterfaring eller overnaturligt meget terpning er ikke til at vide. Personligt tror jeg på det sidste, men Momme tog foråret i Blåvand, så det kan snildt være det førstnævnte. Uanset hvad har han gjort sig fortjent til min respekt... Og den er ikke nem at få. 

I morgen står den på lusk hele dagen, da jeg officielt har fået fri. Det kaster forhåbentligt en sjælden fugl af sig, men det bliver nok svært i regnen. Vi får se!

Peace out

- STH

People at the bird station: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Luke Nelson, Jonas Pedersen, Hanelie Sidhu, Andreas Pedersen, Simon Iversen, Merit Lenk, Stefan Andersen, David Manstrup, Henrik Læssøe and Daniel Bloche.