Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (55)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Fin dag i Sabinebunkeren

fredag 24. juli 2020
Senere en tur til Filsø
af Michael Brunhøj Hansen

Vejr: først overskyet med lidt finregn til tider; senere en opklaring fra vest og en del sol. Vinden til at begynde med fra omkring vestsydvest, men drejede langsomt mere om i nordvest. Temp. omkring 14-17 grader. Moderat sigt.

Det havde regnet det meste af natten, og der var stadig lidt regn i luften om morgenen, men ikke nok til at holde os tilbage. Vi tog derfor ud i Sabinebunkeren så vi i det mindste kunne sidde i læ for regnen.

Det grå vejr og dén smule regn der kom, har sikkert tvunget flere vadere ned, for der kom nogle gode flokke. Der kom flest sandløbere, over 250, efterfulgt af islandske ryler, over 220. Vi havde lige knap 200 strandskader. Der kom også et pænt antal stenvendere (14) og det største antal små kobbersnepper i år (37). De flotte strandhjejler er også ved at melde sig på banen, i dag med 5 stk. Enkelte stor- og småspover trak ligeledes forbi.

En ung havørn fløj pludselig omkring på stranden, og længere mod nord lå der tilsyneladende et ådsel af måske en sæl eller et marsvin som den åd af.

Der havde været snak om en tur til Filsø de senere dage eftersom Bent skulle guide en tur dér, og den tur blev til i dag. Vi havde store forventninger med mulighed for bl.a. fiskeørn, rovterne og måske en odinshane. Vi blev hentet kl. lidt over 10 og kørte så af sted. Da vi ankom, blev vi overladt til os selv i nogle timer mens Bent guidede. Først tog vi mod Storeholmtårnet, men på vej dertil kunne vi konstatere at der nok ikke var mange fugle i området. Fra tårnet blev det mest interessante til en ung havørn og en rørhøg.

Derpå gik vi til Langoddetårnet hvor vi også skulle mødes med Bent når han var færdig. Der var lidt langt og overraskende varmt, og der blev ikke set noget særligt på vejen. Vi mødte Mark Hammond som kom fra tårnet, og han kunne fortælle at han ikke havde set noget særligt. Henne i tårnet var Bent med sine turdeltagere, og vi snakkede lige om hvor lidt vi havde set.

Vi havde dog knap nok sat teleskopet op da der pludselig fløj en rørdrum op fra rørskoven og over i den næste. Det blev dagens lille overraskelse og en ny art for Merit, så hun var glad. Hvor mange har også set deres første rørdrum og ikke kun hørt den? Vi tjekkede resten af søen, men der var virkelig ikke meget at komme efte. Merit ville gerne fotografere rørdrummen, og mens hun ventede, prøvede hun at få billeder af bysvalerne der havde rede på tårnet. Omkring en halv time senere fløj rørdrummen op igen, hvilket jeg meldte til hende, men hun misforstod meldingen og fik således heller ikke et billede af den denne gang! Ikke længe efter var Bent færdig, og vi tog hjemad igen.

På grund af vejret er der ikke blevet ringmærket i dag.

I morgen stilner vinden af, og vi får vind fra mellem vest og syd; det skulle holde tørt det meste af dagen.